Frågor

Hejsan.

Jag har lite funderingar kring smakportioner o sånt... har ingen lust att ringa till BVC o fråga så jag skriver här i bloggen så kanske det är någon som vet =)

Hur länge ska man ge smakportioner?
När kan man börja ge dom mat flera ggr dag?
När kan man börja ge typ Nyponsoppa osv?
När kan man byta ut "ersättningen" till välling? Det står 6 månader på dom flesta förpackningarna, men jag vet att vissa ger tidigare än så.
Hm, jag tror det var allt jag hade funderingar kring just nu. =) Återkommer om jag kommer på nå mer. hehe :p
Hoppas på lite svar :)


Punktering

Tjoho!

Idag skulle vi gå upp på affären hade vi tänkt, men så upptäckte jag att det var punktering på ena däcket på vagnen :/ suck... Mamma/mormor fick gå själv, hon gick förbi OK/Q8 o köpte sån där grejjs som man lagar punktering med.. kommer inte ihåg va det heter :) Nu tror jag att det är fixat iaf, än har det inte pyst ut nå luft :)
Annars idag har det inte hänt mkt alls, har vart en lugn dag. Emilia har vart lite kingig till o från hela dagen =/ Tog tempen men hon hade inge feber.. vet inte om det är tänder på G, hon tuggar så mkt på händera och dregglar, eller så är det magen som krånglar lite nu när hon har fått potatispuré i 4 dagar. Igår var hon också lite kingig, men då tror jag att det var magen, för sen på kvällen gjorde hon sina behov och det var lite hårt :p hehe. Hjälpte till med tempen och då släppte det :) Jaja... näe idag är man trött så nu tänker jag hoppa i säng!
Natti Natti!

En annan olycka, samma korsning

Hej.

Jag satt nyss och åt o min moster ringde o frågade om jag var hemma för det hade blivit en till krock i samma korsning som vi krockade i. Nu var det en rejäl smäll, gick dit o glodde lite. :p Bilen som hade kört in i den andra hade en uppfläck huv typ o den andra låg upp och ner.. var helt platt i fram. O det sägs att det var barn med i den bilen och att en person dött, man ska inte tro allt man har hör på ryktesväg så vi får väl se om det kommer ut något i tindningen eller på nyheterna. Ush vilken jävla korsning.

Nu har jag hört lite mer och läste i tidningen..  
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/sandviken/1.47717
Säger ju det, man ska inte tro på vad alla säger :p
Dom som satt i bilen som välte upp och ner var från Stockholm, dom skulle till Stensätra och spela fotboll i Högbo Cupen, pappan gasade på för dom var sen och matchen skulle bara börja om någon minut. Det vart olyckligtvis ingen fotboll för dom ändå, men tur att dom inte vart allvarligt skadad :)

Första krocken

Hej!

Nu har det blivit lite bloggtorka, har inte orkat/hunnit skrivit =)
I onsdags iaf så smällde det.. för er som inte vet så kan jag skriva lite kort om det.
Jag och Jenny var hungriga så vi skulle åka ner på stan o äta, Emilia sov i vagnen så vi gick förbi mamma/mormor och lämnade henne där, som TUR var. Vi kom inte så långt innan de small.. vi krockade i en 4 vägskorsning och det var mitt fel. Jag skulle över gatan som var huvudled och såg inte att det kom en bil.. den måste ha vart för nära eller något sånt.
Jag hann inte ens reagera på att det kom en bil, Jenny skrek "Vi krockar, vi krockar!!!" sen vart allt svart, jag minns inte om jag bromsa eller vred på ratten eller om jag blunda och bara väntade på smällen eller något sånt. Jag körde in i hennes bakdörr typ, hennes bil snurrade typ 2-3 varv, inte volta utan snurra. Det blev en rejäl smäll, fast det inte gick så fort, hade saktat ner innan jag skulle över gatan.. det var tur i oturen att vi åkte ut när vi gjorde det.. tänk om vi hade åkt ut lite tidigare, då hade hon åkt in i våran sida och då kunde det ha gått väldigt illa till. Ingen blev skadad som tur var, Jenny fick en smäll i huvudet och fick lite ont, men ingen större skada. Vi var nog mest chockade, jag skadade som ett asplöv och darrade som tusan på rösten när jag skulle prata. Kärringen vi krockade med var till en början väääldigt upprörd, men hon lugnade ner sig på slutet, hon vart nog också rädd och chockad. Ush o fy..
Bilen skulle ombesiktas den 27 och skatten skulle betalas in, vi skiter i båda dera för vi tänker inte slänga ut massa onödiga pengar, den var även lite deffekt före på lite små saker så vi får försöka sälja den som krockad bil eller typ skrotbil, lär väl alltid finnas någon som vill ha lite delar :p Annars plockar jag isär den själv o säljer delarna. hehe :) Någon liten krona borde man få för något iaf. Satsar på o köpa en annan bil, ingen ny, men någon begagnad relativt fräcsh osv. Behöver iaf en liten större, typ en halvkombi/kombi så man får plats med vagnen, för den
fick inte plast i bagagluckan som vi hade på Forden, luckan fick vara öppen. hehe :) sexigt :p
Om ni vet någon bil som är relativt billig så kan ni ju hojta till.
Jaja, ska sluta tjata om det nu, allt gick bra och ingen är skadad. Förutom våra bilar :)

Idag åkte jag, Emilia och mamma/mormor till ockelbo marknaden, hittade väl inte speciellt mkt... köpte ett par leggings o munkar och en katt som går och jamar till Emilia :) haha. Nå mer blev det inte. :p Är ju mest samm samma men trevligt o gå runt o kika iaf :p Fridas mamma lånade ut sin bil. Snäll hon :) Hon borde få en eloge, hon är alltid så glad o snäll o trevlig o vette tusan allt, fast jag vet att hon inte har det så lätt alla gånger, men det märker man inte ens. En underbar människa är det verkligen! =) hihi.

Emilia har börjat vänt sig jätte mkt från rygg till mage o rullar runt osv. haha. Jag la henne på filten o vipps så låg hon under bordet. haha.  Kul o se framstegen =) Potatis puré har hon även fått 2 dagar i rad nu, hon gör väl lite ljud för sig o grimaserar lite men hon sväljer iaf.. ungefär 4 matskedar äter hon sen börjar hon spotta. Jag fick bara 2 bilder för battriet dog ju självklart i kameran:( suck... jaja, får knäppa fler sen. hihi =)
Nu ska jag gå och se på tv en stund innan jag besöker sängen.

Mormor matar Emilia

Midsommardagen och söndag

Hej Hej!

På midsommardagen åkte jag, min bror och Emilia ut till farmor och farfar i Årsunda och firade farfar i förskott, han fyller 80 :p Vi åt lite smörgåstårta och tårta. Tårtan var suuuper god :) Sen på kvällen festade jag med J och L.. vi åkte till g-hammarby till parken, där var det dans o dansband osv =) Var inte lika mkt folk som det brukar vara, men det var skoj ändå.. full som en kastrull blev jag också. Mådde inget vidare igår, vaknade av att huvudet höll på o explodera och mådde lite illa o var helt matt i kroppen. Men illamåendet gick över ganska fort. Sköönt. Vi gick ner till Jennys mamma och spelade kubb, vårat lag förlorade alla ggr :p Man är ju bäst. hahaha. Eller inte kanske ;)
Jag tror det var 6-7 barn och 2 bebisar och 6-7 vuxna :p hehe. En liten bebis på 4 dagar och min lilla tös på 4 månader. Man tyckte ju att Emilia var liten innan man såg lilla Kevin på 4 dagar. haha :) Då var Emilia stooor. Kevin var skit söt iaf :) hihi. Jaja, helgen har vart trevlig iaf. Idag vet jag inte riktigt vad som händer, vädret är lite skumt, sol ena sekunden o spöregn andra ;( vill ha sooool. Det blir väl kanske en liten promenad eller följa med J till hennes syster o träffa lilla Kevin :p Vi får väl se hur dagen artar sig.


Midsommar

Glad midsommar på er allihopa!


Tjooheeej!

Godmorgon, igår var det midsommarafton... vi var bara hemma igår. Vi åt lite mat och tog en bilvända till Statoil i hagaström och köpte glass o mjölk så gjorde vi milkshake :) gott gott!
Idag ska vi till farmor och farfar vid 14 tiden o äta och träffa hela tjocka släkten, sen när vi kommer hem ska jag lämna min älsklings gumma till mamma/mormor och jag ska ut på galej!
Nu kallar tösen, så måste springa.


Emilia och Jesper myser på filten :)
  

Ingen mamma är perfekt

Tjenix!

Inatt har vi sovit heeela natten. Emilia somnade runt 22 igår och vi vaknade 10:30 i morse. Inte ett ljud hon har gjort på hela natten :) Det var riktigt skönt att få sova en hel natt. Underbart. Jag vart alldeles chockad när ja vaknade i morse o kl var så mkt :p hehe. Idag har vi inte gjort så mkt, var ut på lite ärenden på fm.. imorgon kommer barnbidraget o då ska det handlas lite. Kuligt. Hm ja...satt nyss och laddade upp lite bilder på www.fujidirekt.se/75/ , man får 100 bilder gratis där nu, tom 25/6, men jag hade bara 67 st.. så ska knäppa några till så det blir 100. Man måste ju nyttja erbjudandet =) hehe.
Snart är det midsommar också... på midsommarafton ska vi bara ta det lugnt. Men på midsommardagen ska vi ut till farmor och farfar vid 14 och vara där en stund sen på kvällen ska jag faktiskt ut o festa och lill tösen ska vara hos mamma/mormor. Blir väl förfest någonstans hoppas ja, dom som vi skulle vara hos banga ju ur. Trökskallar. Men ja, det blir iaf G-hammarby på kvällen :) Hoppas det blir en trevlig kväll iaf.
Jag vill bara yttra mig om en sak: Det är ingen mamma som är perfekt, alla gör på sitt vis. Så sluta tro att ni kan och vet allt. Jag bara känner irritationen när folk påpekar saker eller säger saker som dom tror att man inte redan vet. Väldigt irriterande. Jag gör på mitt sätt och det är bra! Jag säger inte att det är dåligt o byta erfarenheter osv men att höra kommentarer osv är jag less på. Någon mamma/pappa som känner igen sig kanske?
Nej, nu ska jag gå o fixa o dona lite. Hejdå!


Utedag och sovdag

Hejsan!

Igår (söndag) var vi ute från typ kl 15-21... vi spelade kubb och sen var jag o J ute o bara gick runt, med Emilia såklart :) Man var rätt mör igår kväll när man kom hem, jag o J åt lite makkaronegryta som jag hade kokat ihop tidigare på dagen. hihi. Tösen sov jätte bra inatt, hon somnade mellan 21:30-22 nångång och vaknade till vid 5 o ville ha mat, o sen vaknade hon vid 11 igen :) såå skönt o få sova =) Har nyss sovit middag också, haha. Typ från 15:30-19 ;p hahaha.
Vart så seg, hade inget o göra...och det var ju så dåligt väder.
Nu har jag inte tid o skriva, nu ska jag leka/mysa med världens bästa :)
Hej Hej!

Emilia

Den där dagen, var nog den största händelsen i mitt liv.
Du förändrade mitt liv på bara några sekunder, du fyller mitt liv och min tillvaro med så mycket kärlek och glädje.
Jag älskar när du myser på mitt bröst, det finns inget som är bättre.
Jag hade inte en aning om att det kunde vara så underbart.
Jag känner sådan glädje inom mig när du ler, du ler med hela ansiktet. Dina ögon lyser som solen när du ler.
Du är så charmig.
Jag älskar ditt sätt att "prata", lika då fyller du mitt hjärta med glädje och kärlek.
Du är det bästa som har hänt mig och det är oslagbart!
JAG ÄLSKAR DIG EMILIA!!!


Studenternas dag


Hej!

Ja, idag var det studenten, och idag var det kusinen Johan som tog den =) Jag tog min år 2006, skulle gärna göra om det för det var ju rätt så skoj :p hehe. Dom hade ju väldig otur med vädret lär ja säga, regn o åska =(
Jaja, dagen börja med att vi klev upp vid 9 och gjorde oss ordning o fixade lite och åkte ner på stan till stadsparken vid 11 snaret. Studenttåget kom väl vid 11:30 nångång, Johans klass var först ut på kullen.. scen som dom kallar det :p Man ska ju stå kvar på sidan om och vänta tills alla klasser har sjungit sin sång eller hållt tal eller vad man nu gör, men dom hade missuppfattad de o kom ner på en gång. hehe. Det var väl tur i oturen iof, för alldeles efter det började det spöregna, så man slapp ju krångla på med regnskyddet på vagnen osv :) Efter parken åkte vi hem till min moster o kusinen och åt lite mat, vi fick potatisgratäng o kyckling. Dricka fanns det också.. typ:  vin, öl o coca cola.. jag höll mig till det utan alkohol, coca cola. hehe. :) Jaja, kusinen åkte väl till sina kompisar igen vid 16-17 tiden ungefär.. men jag och min andra kusin Elin (Johans storasyster) stannade kvar hos min moster (Elin o Johans mamma) :p Vi satt ute på altanen o pratade lite skit och lekte med Linnéa... (Elins barn) :) Var fan kallt ute, höll ju på att frysa ihjäl kändes det som. :p Jahapp, nu är vi iaf hemma. Har nyss gett Emilia lite mat/ersättning och nu är det bara att försöka få henne att somna kvar.. det är inte alltid det lättaste på kvällen, när jag lägger ner henne ska hon börja busa o skratta. :p Gullungen. :) Men det är bara o vara envis så går det till slut.
Nä, nu lär jag väl ta mig i kragen o försöka natta min lilla snuttegumma :)

Ni är mina små hjärtegull! 

  

Första skrattet

Tjenix!

Det hände nyss, vi satt i soffan och lekte och det första skrattet kom :) Rooligt :) hehe. Det börjar hända mer och mer saker nu så det blir bara mer och mer spännande. :p
Det åskar lite idag också, jag tycker inte om åska..tur man inte är själv. hehe =) Är nere hos mamma nu, vi har nyss ätit.
Vi åt nå nya korvar som heter "Stockholmare", väldigt goda faktiskt, provsmakde igår när vi var på affären. Men det var bara 4 st i ett paket och dom kostar 20 kr, lite dyrt för korv tycker jag iaf :p
Älsklingen somnade nyss så jag vet inte vad jag ska hitta på =/ Det regnar ju ute också så har ingen lust o gå ut o gå heller. Äh, men någonting finns det säkert o göra. Skulle ha vart upp på affären o köpt mer ersättning åt lillan. Men än hinner jag =)
Jag älskar min lilla E!

Städning

Hallå!

Har inte bloggat på några dagar nu... igår vart det iaf städ dag. Jag dammade, skurade, dammsög och torkade golven, det var lite småjobbigt men väldigt skönt när det var klart =) Är ju så himla varmt i luften nu, jag har typ mellan 25-29 grader inne =/ Går knappt o sova på nätterna, inatt somnade jag efter kl 3 så man är ju skit seg idag. Jag har fönstret öppet o brukar sätta på takfläkten o stänga dörren så det ska bli lite svalare.
Jag har faktiskt inget intressant att skriva idag, är allmänt slö bara. Tösen sover nu så jag tror jag ska ta mig en vila jag o.
Puss o kram!

Super varmt

Tjingeling!

Ojoj vad varmt det är.. inte o klaga men ibland är det nästan olidligt, har solat lite idag men jag börjar bli lite röd så jag ska nog ta det lite lugnt ett tag tills det har lagt sig =) Ute kan man ju vara ändå, men jag behöver inte ligga i pressa i solen som jag har gjort hela veckan typ ;p Eller i tisdags o onsdags blev det väl några timmar, och idag. Igår blev det bara en kortis för då skulle jag o Jenny ner på stan, och Emilia såklart =) Jag var in på Lindex o köpte en solhatt, en klänning och leggings åt Emilia och en mascara åt mig själv :) Jag tycker så synd om min lilla snutt, det är jätte varmt åt henne, försöker göra allt jag kan för att hon inte ska bli så varm.. lättklädd eller naken, vara i skuggan osv.. försöker få i henne lite extra ersättning. Har även försökt med vatten, men hon tycker verkligen inte om det, hon gör "spy reflexer", har även provat o lagt i en gurkskiva men hon dricker inte då heller. Brukar prova med sked, då kanske hon sväljer lite, men det mesta spottar hon ut ;p Någon som har något bra tips på hur man ska göra?
Hon har iaf börjat dricka kall ersättning, det är skönt.. då slipper man jaga micro o grejjer när man är ute. Fast det gäller på hennes villkor, ibland vill hon ha varm. =) hehe. Det är väl just bara när det är som varmast hon vill ha lite svalare dricka =) Annars har det väl inte hänt så mycket dom senaste dagarna, vart ute i solen bara typ.
Jag skulle behöva städa lite hemma, men har ingen ork och lust med det nu när det är så varmt.. jag får vänta på att det blir en mulen eller regnig dag =)
Det börjar komma lite moln nu så då ska jag passa på och vila lite medans snuttan sover, så kanske man kan ta tag i städningen senare. Får väl se då.
Hejs Hejs!

Videoklipp

Emilia leker i babygymmet



Emilia är hemma hos mormor



Emilia gungar


Vårat eget lilla badland

Hej!

Sommar och sol.. såå härligt =) Igår fick jag för mig att jag skulle börja pumpa upp alla barn poolerna, och det gjorde jag också. haha. Fan vad jobbigt det var, svettigt o värk i armarna ;p haha. Trodde det inte skulle vara så jobbigt med små barnpooler, haha. Men på en pool vi hade köpt var det ju hur mkt delar som helst som skulle pumpas. Jenny bara satt på solstolen o lata sig o skratta :p Sen när "mellan" poolen, den rosa var uppblåst så satte hon sig där i och skulle bada. haha.. såg lite kul ut, men fick ju inte knäppa nå kort på henne ju :p  
Emilia badade lite i den minsta poolen, hon älskar att bada =) Jag ringde även till min kusin och hörde om hon ville komma med Linnéa, men dom var ute på sjön så dom kunde inte... dom skulle komma förbi idag ist när Linnéa slutar dagis :) Det kanske är lite roligare för henne som kan plaska o leka, Emilia är ju så liten än.. men hon får också bada :p hehe. Jag har en lite större pool till vuxna, men jag tror inte att den får plats. Kanske om jag river upp mammas rabatt, haha. ;) Nädå men det är väl roligare för barnen..jag får svalka mig i deras pooler. hahaha =)
Nä men nu måste jag faktiskt gå ut i solen, måste ju passa på och vara ute när det är fint väder :)

Jag har försökt o lagt in lite videoklipp på Emilia också, men servern funkar inte just nu så jag får väl lägga in dom sen.
Vid inlägget som heter "Bumbo" har jag lagt in 2 bilder i efterhand.
Och här får ni se en bild på badlandet =) hehe 



 

Festen är över

Tjenahejsan!

Igår vart det o dricka lite öl på Sandvikens cruising. =) Jag, Jenny, Frida och Linda satt en liten stund hemma hos mig först sen åkte vi ner på stan o satte oss på stadstrappan och fortsatte dricka öl och kolla på fina bilar :p
Jag hade en konstig känsla igår när jag var ute på stan, kändes som att alla glodde och tittade ner på en. Dom kanske inte gjorde det, men jag fick den känslan. =/ Samt att alla vänner som man umgicks med förrut pratade knappt med en. Det var trist. Men men..jag var väl kanske inte heller såå jätte pratglad men fick knappt ögonkontakt med dom så då behövde jag inte yttra mig heller. Jaja, i det stora hela hade jag roligt o trevligt iaf =) Jag, J och L hittade sen på någon bil vi fick åka med i...haha.. det var nog det roligaste på hela kvällen. Tokbollar, skratta så jag tappade andan nästan :p hehe. Idag är jag inte bakis...hmm.. trodde jag skulle bli skit dålig, jag är bara seg och trött. Fast jag var rätt stabil o städad igår endå :) Var ju första gången jag lämnade bort gumman igår och var ute så man var väl kanske lite spänd, men det hade gått jätte bra iaf =) Så snäll min lilla älskling :) Man kände sig lite tomhänt också, saknade ju min lilla plutt. Jag såg massa folk gå med sina bebisar i bärsele, såg så mysigt ut :) hihi.
Jaja, tack iaf för en trevlig kväll: J, F och L =)
Nä, men nu ska jag ta mig en vila, måste passa på när tösen sover.
Hej Hej.

RSS 2.0