Supervärme

Hej!

Igår jobbade jag 7-14 och vid 15 tiden kom min älskling hem från mormor och morfar igen, det hade gått jättebra att ha henne. =)

Idag har jag också jobbat fast kl 15-22, mamma/mormor hämtade Emilia på dagis kl 18 och så har dom lekt :p

Imorgon jobbar jag kortpass 7:30-13, skönt :) Får se vad man hittar på att göra på eftermiddagen, vi har dock tvättstugan också men något skoj får vi nog ta och hitta på :)

På onsdag är jag ledig, då ska min brors flickvän skjutsa mig/oss och storhandla lite, eller stor och stor men en hel del kommer det väl att bli. Det blir ju billigare i längden än att springa upp på ica varje dag och småhandla, blir ju flera hundra ändå på nå konstigt vis :p
Efter det vet jag inte vad dagen har att bjuda på.

Det blir mer jobb Torsdag em och Fredag fm och på Lördag ska vi nog åka till Furuvik med pappa/morfar och hans sambo Lena, om vädret är lovande men det sägs att det ska hålla i sig så vi får väl hoppas på det :)

Men jag skulle vilja ha lite kyla här inne nu, jag har 30 grader inne och säkert ännu mer i sovrummet för på den sidan ligger solen på från att den stiger upp till sent på kvällen, jag har ett påslakan som rullgardin. haha. sexigt värre, men jag ska ta mig i kragen framöver och köpa mig en riktigt rullgardin :p Men jag har iaf en takfläkt och det tackar jag för, annars hade det varit olidligt att sova där inne :p
Men det är riktigt härligt med den riktiga sommarvärmen så man ska väl inte klaga nu när man äntligen har fått den värmen som man har längtat och gnällt efter =) Man får ta till vara på den så mkt man kan :p

Nu tackar jag för mig, nu ska jag krypa till sängs för det blir att gå upp före tuppen imorgon. Kl 06:00 står väckarklockan på imorgon eftersom jag börjar en halvtimme senare, hehe :) Godnatt och sovgott!

Jag är expert på att sova!

Hej igen!

Det blev inge solande för mig idag, på fm var jag så uttråkad så jag gick fram och tillbaka och funderade på vad man skulle göra och försökte hitta på någon som var hemma som man kunde umgås med eller någon att åka och bada med men alla hade fullt upp. Jag gick med mamma/mormor till affären och vi köpte tillbehör till sallad, sen gick vi hem igen och kraffsa ihop den och så åt vi båda två så vi höll på att storkna och sen la jag mig på sängen för att vila en liten stund och det resulterade i att jag sov i flera timmar! Jag vaknade nyss, 19:30. haha. Lyckat! :p
Det är väl iof skönt på sätt och vis att ta till vara på de stunder man är barnledig men det var då inte meningen att jag skulle sova såå länge, men nu är det gjort och så är det så jag får väl acceptera att jag missade en sol dag. :p hehe.
Det kommer väl förhoppninsvis fler av dom ;p

Till dig:

Jag känner mig så osäker på om det verkligen kommer att hända, det är bara du som vet och kan ge svar på det.
Allt känns så långt borta just nu.
Men jag ber dig, låt det inte gå allt för lång tid.
Hör av dig snart, vi väntar!



Nu undrar säkert alla vad jag pratar om.
Men jag vill inte "avslöja" något eller skriva något om det förren det har blivit 'verklighet' eller hur man ska säga.
Så ni får ha överseende med det =)

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Hej Hej!

Ockelbo marknad

Hej Hej!

Dom senaste dagarna har det varit strålande väder och det är så underbart skönt,. dock har jag ju jobbat men jag får ta igen det idag när jag är ledig och barnledig.

Dom kvällar jag hade eftermiddag hämtade mamma/mormor Emilia kl 18 på dagis och passade henne tills jag kom hem. På Onsdagen sov lillan när jag kom hem så jag duchade av mig osv men sedan vaknade hon och då var hon kokhet så jag misstänkte feber men jag var inte riktigt hundra på det heller eftersom vi har det så varmt i sovrummet så jag tänkte först om hon var varm i värmen. Jag tog iaf tempen och den visade 39,5 och då tänkte jag att det kan ju inte stämma, jag tog av henne pyjamaströjan och satte på takfläkten i sovrummet och väntade med att ta om tempen en stund, efter en 30-40 min tog jag tempen igen och då visade den 38,6. Jag gav henne en alvedon iaf för lite feber hade hon nog ändå. På morgonen hade hon 37,5 och det kan ju vara normalt för dom flesta barn så jag lämnade henne på dagis men vid 11 tiden ringde dom och då hade hon 38,6 så då ringde jag till mamma/mormor och frågade om hon kunde hämta henne och det gjorde hon =) Då slapp ju jag mista en del pengar :p Tack för hjälpen! :)


Igår besökte vi Ockelbo marknaden, vi åkte med min mormor och morfar. Vi strosade väl omkring där ett par timmar, tiden gick fort. Jag köpte dock inte så mkt. 14 par strumpor till Emilia och en väska till mig själv. Sen blev det bara massa smått och gott, baconchips till älsklingen, hon älskar dom :) Och så fick hon åka 2 karuseller, det tyckte hon var kul :)

Mormor och morfar skjutsade hem oss och så tog dom med sig Emilia hem, hon ska vara där tills på Söndag. Jag jobbar fm - 7-14 så det är ju alldeles utmärkt att hon kan vara där så behöver inte mamma/mormor bli så belastad för jag jobbar em på måndag och då behöver jag ju också barnvakt ett par timmar.
Mamma/mormor har nyss pratat med mormor och det gick jättebra för dom iaf :)

På kvällen skulle jag på 60 års fest men det blev senare än tänkt så då följde jag med ut till farfar en sväng och grattulerade han på 81 års dagen. Farmor var ju inte där, det känndes lite konstigt men vi pratade mkt om henne och fick ge önskemål om begravningen.

Farmor blev 79 år och 9 månader.

Idag mår jag prima för det blev inte mkt alkohol för mig igår, det slank väl ner ett par öl, 4-5 st, alldeles lagom :)
Jag kände mig inte på riktigt partyhumör heller så jag hade bestämt mig för att ta det lugnt.

Nu hade jag väl tänkt att man skulle gå ut i solen och gassa medans man kan ligga och njuta ifred ;p Jag skulle dock vilja åka till stranden eller något sådant men det blir lite problem när man varken har en bil eller cykel. =/

Nu väntar solen, hejdå! :)


Vila i frid farmor

Hej!

Pappa/morfar ringde nyss och berättade att farmor har släppt taget om livet, hon orkade inge mer.



Jag beklagar sorgen för er/oss alla.

VILA I FRID FARMOR!

;(

Bilder

God kväll!

Jag tänkte bjuda på lite bilder på mitt gullhjärta! =)

Senaste jag
    

Emilia har en badblöja på huvudet :)
     


 

Katten Jesper
 

Den stora snigeln hos min mormor och morfar

*

God morgon eller förmiddag kanske man ska säga, klockan är 11:50 och vi vaknade för en stund sen. =)

Imorgon blir det dock att gå upp före tuppen, 5:30 ska väckarklockan stå på.
Jag börjar nämligen att jobba imorgon, verkligheten är tillbaka.

Denna vecka kommer jag jobba:

Måndag 7-14
Tisdag 15-22
Onsdag 15-21
Torsdag 7-14

och sen är jag ledig Fredag och Lördag.
På Fredag ska vi troligtvis på Ockelbomarknaden, min mormor skulle följa med och hon och morfar kanske även ska ha Emilia några/någon dag, vi har inte bestämt några dagar än så vi får väl se hur det blir :)
Dom frågade om dom fick det så varför inte? Det var ju längesen dom fick ta hant om småttingar :p

Ha en trevlig dag, solen skiner idag! Helt otroligt!

Hej Hej!


Bloggtips

Jag vill tipsa er om att läsa 'Lilla Victors' mammas blogg, han fick cancer med diagnosen neuroblastom och han kämpade mot sjukdomen i flera månaders tid, men han släppte taget om livet den 14 April 2009 och han blev bara 1 år och 7 månader gammal.

Han och föräldrarna har varit med i en del avsnitt av 'Sjukhuset' som har sänts på kanal 3.

För att läsa hela historien om Victor och föräldrarnas sorg och nuvarande känslor så klicka HÄR



Jag får rysningar och kalla kårar genom kroppen när jag ser och läser om Vicor, varför ska detta få hända ett litet oskyldigt barn?! Cancern måste botas, allt fler får denna bedrövliga sjukdom och det gör mig rädd.
Forskningen måste framåt med rask takt innan fler människor får lida sig igenom denna sjukdom!

BORT MED CANCER!!!

Midsommarafton

God eftermiddag!

Idag är det midsommar och vi ska eller har inte gjort något speciellt, vi åkte till min mormor och morfar med Rickard och Jenny och åt mat och fikade. Nu är vi hemma igen och jag är lite trötter, redan :p
Vi såg jätteäckliga och stora sniglar hemma hos mormor och morfar, jag knäppte kort på en utav dom så jag lägger upp kort sen.

Ha en trevlig midsommar allihopa!

Glad midsommar!

Vi önskar er alla en trevlig midsommar!


/Veronica & Emilia

Förslag

Jag är som sagt väldigt dålig på att skriva om personliga saker eller ta upp diskussionsämnen, men är det något ni vill att jag ska skriva om så ge gärna ett förslag så ska jag göra mitt bästa för att kladda ihop någonting. Annars får ni nöja er med att läsa om våran vardag :)

Tillbaka till verkligheten

God kväll!

Tillbaka till jobbet - tillbaka till verkligheten.


I Måndags jobbade jag eftermiddag mellan 15-21, Emilia fick vara på dagis till 17:30. Min bror var barnvakt på eftermiddagen och kvällen. Det hade gått jättebra som alla andra gånger =)
På kvällen när vi skulle lägga oss och Emilia hade somnat och jag kopplade av så trodde jag att mitt huvud skulle explodera, jag fick nämligen spänningshuvudvärk till tusen! Jag hade inte en endaste värktablett hemma och huvudet bultade och bankande så det gjorde ont ända ut i öronen, jag trodde seriöst att jag skulle dö. Jag vred och vände på mig och försökte hitta någon bra ställing till huvudet så det inte skulle göra så ont. Efter ett par timmar hörde jag att grannen var vaken under mig (jag känner henne) och jag gick ner dit 01:30 och frågade om hon hade en alvedon, men det hade hon tyvärr inte =( Jag skrämde henne i onödan, haha. Men jag var tvungen att chansa :p
Till slut tog jag en alvedon av Emilia, för 10 kg. hahaha. Det kanske inte gav någon effekt men jag somnade strax efter det iaf, säkert av ren utmattning :p Man hade ju i bakhuvudet att man skulle upp tidigt också, 5:30 stog väckarklockan på.
Klockan ringde och upp kom jag iaf, jag väckte Emilia vid 6 tiden och hon var inte på sitt bästa humör, hon ville sova mer :p Jag slutade kl 13 och då hämtade jag Emilia på dagis och sen gick vi hem till Elin och Linnéa och lekte en stund.
På eftermidddagen vid 15-16 tiden var jag så trött så ögonen rullade men jag höll mig vaken :p
Det blev dock tidig kväll för Emilia igår, hon somnade redan kl 18:30 och jag låg i sängen och tittade på tv o så.
Men hon vaknade igen vid 21 tiden och ville upp och leka, men jag kämpade med att ha henne kvar i sängen och få henne att somna om, det vart mkt gnäll och pip men om jag hade gett med mig så hade jag fått vara uppe till mitt i natten och det hade jag inte orkat. Hon somnade iaf om strax före 22 och jag däckade av jag med, mamma/mormor ringde vid 22:30 och jag fattade ingenting. haha. :)

Idag gick det dock inte lika bra, hon har nyss somnat och klockan är 22:50 nu =/

Imorgon har vi tvättisstugan och så ska vi ta oss en promenad till ÖoB och handla lite nödvändigheter och en present till lille Kevin som blir 1 år imorgon.

Det var nog allt jag hade för denna gång, det blir snart sängläge för mig med.

Godnatt och sovgott!


Jag ser det regnar, jag ser det regnar det är väl roligt HURRA!

Tjohoppsan!

Denna helg har vi inte gjort mkt alls, vi har vart och hälsat på hos Nettan, Bengan och barnen och så har vi såklart varit hos kusinen Elin :p hehe.
Vi har sovit hos mamma/mormor i helgen, hon är inte nå pigg alls. Hon har lunginflammation så hon har typ bara varit sängliggandes. =/
Vädret har ju bara bjudit på regn dom senaste dagarna, när ska det sluta regna? Så jävla tråkigt med regnrusk hela tiden! Vart är sommaren?! Brr..

Chefen ringde igår och gav mig tider för introduktion.
Jag ska jobba på Måndag 15-21 och Tisdag 7-13.
Det kommer nog kännas konstigt och ovant, men det ska bli riktigt skönt att få börja jobba igen och göra något om dagarna =) Och så får man väl förhoppningsvis en extra slant på kontot :p

Nu ska jag återgå till min lilla snutta!
Hej Hej!

Våra dagar

Hej Hej!

Johanna undrade lite om hur vår vardag ser ut och istället för att bara skriva personligen till henne tänkte jag berätta det här, så gott jag kan =)

Dom dagar Emilia går på dagis, dvs Tisdag, Onsdag och Torsdag mellan kl 9:00-14:00 så ställer jag jag väckarklockan på 7:45, vi brukar kliva upp vid 8 om inte Emilia vaknar före klockan men det händer inte ofta.
Efter dagis brukar vi gå hem och äta mellanmål eller mat, lite beroende på hur hon har ätit på dagis osv.
Hon sover middag på dagis efter lunch och det brukar bli vid 12 tiden och så sover hon allt mellan 1-2 timmar.
Till kvällen vid 18-19 tiden brukar hon få någon form av kvällsmål eller välling och det får hon även innan hon ska sova.

Måndagar, Fredagar och helger vaknar hon allt mellan 8-10, kan inte sätta en exakt tidpunkt för det varierar från dag till dag. Hon får välling till och börja med och efter 1-2 timmar får hon frukost.
Efter det brukar det bli lite bus och lek osv och sedan är det dags för middagssovning och det kan vara allt mellan 11,12 eller 13 tiden beroende på när hon vaknade. Även då sover hon 1-2 timmar, ibland längre men det är i enstaka fall då hon sover hemma i sängen och när jag vilar med henne.

Men det finns undantagsfall, om hon har somnat sent en kväll dvs vid 23-00 tiden brukar hon oftast vakna vid 8 tiden och så är hon uppe en stund och sen vill hon lägga sig igen vid 9:30 typ och så sover hon till 12-13.
När hon vaknar då blir det lunch och sen lek och bus. Hon blir trött igen framåt eftermiddagen vid 17-18 men jag låter henne inte sova då för klockan är för mkt.

Det är väl typ så våra tider ser ut till och från, kan inte sätta exakta tidpunkter men det är iaf där emellan måltider, middag, lek osv sker.

På kvällarna brukar vi titta på tv, eller iaf försöka, det går ju bra när hon vill =)
Eller så brukar jag läsa sagor, men hon är inte direkt 'intresserad' och vill inte lyssna och vara lugn utan hon vill bara springa iväg och busa men jag brukar fortsätta läsa endå för hon kanske lyssnar fastän hon leker med annat :p
Sjunga brukar jag också kunna göra, det tycker hon mer om för då brukar hon följa med i rörelserna osv :)

Nu vet ni på ett ungefär hur våran lilla vardag ser ut :)

Nu ska jag försöka lägga snuttan, igen. Får se om det går bättre denna gång, hehe :)

Godnatt och sovgott!

Sova?!

God kväller!

Igår hade jag ett helvete med att få Emilia att sova, jag började göra henne klar för kväller strax före 20 men hon vägrade att ligga ner och koppla av, hon gjorde allt hon kunde för att inte sova. Vid 23 tiden hade hon fortfarande inte somnat, hon var fortfarande lika busig och ettrig så jag skrev ett sms till mamma/mormor att jag snart får användning av stekpannan. haha. (Inte allvarligt, men jag kände så i denna stund). Mamma/mormor sa att hon skulle komma om en stund om hon inte hade somnat, och det hade hon inte så hon kom och försökte natta Emilia. Hon lungade dock ner sig lite och jag tog över när hon hade gått hem igen, hon låg vaken en stund men hon försökte iaf inte att gå upp gen. Jag kollade på klockan vid 00 tiden och då hade hon somnat, och jag somnade inte så långt därefter jag heller. Man blir ju helt slut av allt tjaffs och tjat :p
Det är inte första kvällen det är såhär heller, och säkerligen inte sista heller men jag ska försöka sätta en tid, typ kl 20
och så får man hålla sig till den, iaf så gott det går. Det är inte alls säkert att det går, men både jag och Emilia blir ju trötta av o hålla på och fightas varje kväll :p
Men när Rickard och Jenny har henne då är hon minnsan hur snäll som helst och då somnar hon till och med på soffan :p
Jaja, det kan ju vara 'rutinerna' som saknas och det kan jag ju inte klandra Emilia för, hon är ju för liten för att förstå :p Det är ju jag som måste ordna dom. Det löser sig nog så småningom, det blir förhoppningsvis bättre när jag börjar jobba också, då tar man det nog på lite mer 'allvar' eller vad man ska säga. Jag går ju bara hemma om dagarna nu så det har väl blivit att man har varit lite slarvig med nattningen från början, och barn lär sig ju och blir van fortare än man tror.

Strunt samma, nu skiter vi i sömnsnack.

Nu på kvällskvisten ringde Christopher och frågade om jag och Emilia kunde komma dit och vara barnvakt medans han åkte iväg och tränade karate, så vi klädde på oss och gick dit.
Barnen var snälla och det gick bra.
Emilia blev dock väldigt trött när klockan var 21:30 så jag frågade mamma/mormor om inte hon ville gå hem med Emilia före och lägga henne, och det gjorde hon såklart. =) Tack!
Christopher kom hem strax före 22 så då gick jag hem, jag trodde att Emilia skulle vara vaken men hon SOV! haha.
Mamma/mormor sa att hon somnade fort, hon var tydligen trött idag då :)
Det kan ju vara förkylningen och dom 3 tänderna som bidrar till hennes sov 'problem' eller vad man ska säga.
Alla barn har ju sina perioder och det är väl iof helt naturligt.
Jag ska inte gnälla för det finns människor som har det mkt värre, tex lilla Victors föräldrar som miste sin lilla son pga cancer. Fy fan säger jag bara! Hennes länk finns till vänster om ni vill läsa, väldigt berörande och sorgligt ;(


Nu ska jag kika vidare lite och sedan blir det sängläge.

Godnatt och sovgott!

Holmen

Hej hopp!

I Lördags blev det intag av några öl och så blev det ett besök på holmen i Järdefors, det var skoj men fan så kallt. :p
Frida och hennes karl kom och hämtade mig vid 11 tiden på Söndagen, för jag sov inte hemma i min säng ;p hehe.
Nu blir det lugnt ett par helger framöver har jag bestämt för det har blivit rätt så mkt festande den senaste månaden och om 2 veckor börjar jag jobba så nu ska jag ta tillvara på tiden med min lillplutta =)
Förkyld har/är vi hela bunten också men det börjar gå åt bättringshållet, iaf för min del.
Emilia har 3 tänder på G på en och samma gång så för hennes del bidrar ju det också till att hon blir snorig och lite feber då och då, och så är hon lite bitter :p hehe.

Nu har Emilia sovit 45 min och nu vaknade hon igen så nu måste jag avsluta.
Hej Hej!


'Jag väntar dag in och dag ut - När ska det ske?'


Bilder

Hej, jag har sagt länge nu att jag ska sätta in lite bilder och här kommer dom. :)




Emilia äter makkaroner och köttfärssås =)

  


     

Emilia är nybadad och här sitter hon och myser och kollar på tv. =)
  

Emilia leker i lekparken och hemma hos hennes tremänning Linnéa. =)
         

Emilia äter spagetti och köttfärssås, på sitt eget vis! ;) haha.
   



Jag ÄLSKAR dig min underbara lilla gullunge!!! :)

15 månaders kontrollen

God kväll!

Jag lovade att skriva hur stor lilla tjejen har blivit och hon väger nu 9270 gram och är 79 cm lång.
BVC sköterskan sa att hon inte var någon tungviktare direkt men det har hon ju aldrig varit :p

Idag sov vi länge igen för vi sov dåligt i natt pga värmen och katten som sprang rung och skrek så Emilia fick vara hemma från dagis idag. Vi eller jag ska man väl säga har städat hela dagen, det gick rätt så bra ändå fast lillan var hemma, mamma/mormor kom upp och busade med henne lite så då gick det bättre :)
På eftermiddagen var vi upp på affären och handlade lite och vi har nyss tagit ett bad tillsammans =)
Underbart skönt och vara nyduschad och lägga sig i en nybäddad säng. :)

Jag tror inte jag har så mkt mer att dokumentera om just nu, jag lär busa med mitt troll nu för hon vill jätte gärna hjälpa mig och skriva på datorn :p

Hej Hej!


Stress

God morgon eller förmiddag eller vad man ska säga.

Morgonen började med stress för vi sov över, Emilia börjar på dagis kl 9 och vi vaknade kl 9 :p
Jag ringde och sa att vi skulle bli lite sen.
Efter dagis ska vi gå till BVC på 15 månaders kontroll, ska bli kul att se hur stor hon har blivit nu =)

Det är lite dåligt med bloggande nu, jag känner liksom inget behov av o skriva och ingen lust, samt att Emilia är lite svörsövd på kvällarna och så är man ju så trött själv så man orkar liksom inte engagera sig i datorn. :p
Men jag hoppas ni fortsätter att titta in titt som tätt ändå, för det kan ju ha kommit ett nytt inlägg. hehe =)

Nu ska jag dona med lite annat, men jag skriver säkert ett inlägg senare och talar om hur stor älsklingen har blivit :)

RSS 2.0