Barnledig

God förmiddag!

I fredags ringde bror/morbror på eftermiddagen och frågade om jag ville vara lite barnledig så vi bestämde att dom skulle hämta lillan. Dom hämtade henne på kvällen vid 18:30 tiden och så skulle vi prova om hon ville sova där och det gick bra :) Skönt att veta för till sommaren kommer jag behöva ha lillan sova borta och barnvakt när jag kommer att jobba vissa kvällar och helger. Jag gick ner till Nettan och Bengan och vi bara satt och pratade och drack en öl och sanfransico, bara njöt av barnledigheten =)
Emilia kom hem på förmiddagen vid 10 tiden. Hon hade vaknat tidigt så hon ville sova igen vid 11 och jag la mig också, och vi vaknade 14:30! haha :p

Vi kom nyss in från en promenad med Elin och Linnéa så nu sover gumman i vagnen, jag ska ta och göra lite lunch.
Annars av dagen vet jag inte vad vi ska hitta på, det får vi se.

Hejdå!

Ärenden på stan

God dag!

Igår hade det gått jättebra med lillan på dagis, fröken sa att hon och en pojk som heter Theodor hade lekt med varann. =)
Jag känner ju igen Theodor sen tidigare men det gör ju inte lilltösen :p
På eftermiddagen tog vi en promenad ut till säljan med Jenny för vi skulle kolla på bäbä, men vi hittade inga och så var Emilia inte på sitt bästa humör heller. =/ Hon hade feber på kvällen men hon somnade utan alvedon så det var inte så farligt då :p

Idag klev vi upp vid 8 tiden, vi gjorde oss klara och vi åkte ner på stan med 9:30 bussen.
Först gjorde vi en massa tråkiga ärenden så som att besöka Arbetsförmedlingen för inskrivning, hur tråkgit och krångligt som helst har de blivit ju, men det gick bra.
Efter ärendena tog vi oss en liten shoppingrunda, vi besökte Ica Maxi, Dollarstore, Guldfynd, Lindex och Apoteket.

Emilia fick
1 Jeans jacka
1 Skärp
2 st klänningar

Jag fick ingenting, jag köpte bara blöjor och våtservetter men det är ju också till lillan. :p haha.

Snart blir det en tripp till affären och då ska vi handla lite välling och lite mat.
Annars i helgen vet jag inte riktigt vad som händer, får se vad det blir.

Puss och kram!

Hälsocentralen

God morgon!

Igår gick vi till hälsocentralen och farbror doktorn undersökte lillan och så fick hon ta en snabbsänka.
Provet visade inte en så pass hög infektion så vi fick inge penicilin, men han skrev ut en nässpray så att näsan skulle vidgas så allt snor skulle komma ut, jag och mamma/mormor trodde att det var nå superduper grejer hon hade fått men så när vi kommer till apoteket och ska hämta ut det så säger apotekstanten - 'Men, det är ju vanlig Nezeril han har skrivit ut?' - 'Men åh, sån har vi ju redan, vi förklarade ju det för doktorn att vi hade gett henne nässpray.
Vi gick därifrån tomhänta. Mupp doktor, han kunde ju inte ens ren svenska så det var skit svårt o höra vad han sa.

På eftermiddagen blev det kalasande, vi var kvar till en 15:30 nångång tror jag. Vi gick hem och sov middag och Emilia slocknade på 2 sekunder när jag la henne i sängen. Hon somnade på vägen till hälsocentralen men jag var ju tvungen att väcka henne inne hos doktorn. =/

Efter kl 19 fick lillan bada och jag tog en dusch, sen lekte vi lite och sen nattade jag lillan och hon somnade fort.
Jag blev inte så sen i säng jag heller, man blir så trött när man har en förkylning i kroppen - jag har blivi förkyld igen jag med :( Grrr. Försvinn ditt helvete!!!

Idag vaknade lillan tidigt, 6:30. Hon fick välling men som dom senaste dagarna har hon hostat och spytt upp det igen.
Jag har 2 kuddar att tvätta nu :p Jag hörde på henne att hon inte hade sovit klart för hon var kinkig, jag provade lägga henne och hon låg typ bara och mös men hon ville inte riktigt somna om, så jag klädde på oss och så gick vi ut på en promenad. Kl var typ strax efter 8 då, hon somnade om och jag lämnade henne på dagis vid 9 tiden sovandes i vagnen. :p Vi får väl se hur det går idag då, jag hoppas det går bättre iaf.

Jag har fått tag i regnkläder till gumman också, jag fick köpa ett par av Elin för 200:- som Linnéa har haft. Men det syns knappt att dom är använda, dom ser nya ut och så är det tydligen ett bra 'märke' :p Och för den delen tycker jag inte det spelar någon roll när dom ändå bara ska ha det på dagis.

Nej, nu ska jag kanske göra någon nytta, eller fortsätta att snora o hosta!

Hej Hej!

Grattis Linnéa!

GRATTIS LINNÉA PÅ 2 ÅRS DAGEN!





Förkylningshelvete

God morgon!

Igår lämnade jag lillan på dagis kl 10, hon skulle vara där till kl 14 men dom ringde 12:10 och sa att Emilia var så himla ledsen och hon vägrade att sova osv så jag fick hämta henne. Hon somnade i vagnen på vägen hem.
På eftermiddagen gick vi till Elin och Linnéa och åt nybakta bullar och lekte. =) Emilia var inte på sitt bästa humör för hon hade feber - 38,3. Jag gav henne en alvedon och vid 19 tiden gick vi hem.
Emilia somnade 19:50 och jag la mig och löste lite korsord och jag var så trött så jag släckte nog redan vid 21:30 och jag somnade som en stock. Vid 23 tiden vaknade jag av att Emilia grinade och kinkade, men hon ville inte ha nappen, inte välling, inte vatten och inte saft. Ingenting dög. Efter typ 30-40 min lugnade hon ner sig och somnade om, likaså jag.
Hon har vaknat till några ggr inatt och kinkat osv men hon har somnat om på engång.
I morse vid kl 6 vaknade hon igen och då ville hon ha välling, när hon hade druckit upp den så hostade hon så kom det upp igen =/ Vi somnade om en liten stund till kl 7.
Jag och mamma/mormor har bestämt oss för att ta lillan till hälsocentralen för Emilia har haft feber i 8-9 dagar från och till, samt hosta och en himla snorig näsa, jag ringde dit i morse och vi skulle få komma kl 11, så idag blir lillan hemma från dagis.
Vi får väl se vad som säger.

Idag på eftermiddagen ska vi på kalas, Linnéa blir hela 2 år! =)

Kanske skriver mer sen.
Hej Hej!

Shoppingdagen i Valbo

God förmiddag!

I fredags blev det en vända till Valbo, vi hittade lite smått och gott kan man ju säga. Det blev en del kassar att släpa på men man gjorde inte av med många ören tack vare alla presentkort ;) När vi satt på bussen på väg till Valbo så ringde dom från jobbet, jag fick sommarjobb :) Vecka 26-33. TACK för det! Nu slipper man gå och tänka och oroa sig över det nå mer. :) Skönt värre!

Det blev bland annat:

1 mössa till Emilia
1 kollagetröja till Emilia
1 Mascara till mig
1 Puder till mig
1 Ögonskugga till mig
1 Tröja till mig
3 st leksaker till Emilia ( En badleksak och tillbehör till leksaksköket)
1 present till Linnéa (Kan ej avsjöja)

Mamma/mormor köpte:
1 par skor/pumps
1 sjal
2 Linnen
4 st Nagelack
Smink

osv osv.
Det var en rolig shoppingdag, vi var helt slut när vi kom hem av allt springande :p
Jag skulle köpa rengkläder tiill Emilia, men tjeeena. Inte fan hade jag en tanke på att dom var så jävla dyra, alltså bara för 1 del, byxa eller jacka var priserna runt 200-400 kr/del. Ofta jag tänker ge det för regnkläder som hon ska ha på dagis.
Jag såg en gång att dom hade rengkläder på 'Klädjätten' för 300 kr, då tyckte jag att det var dyrt men nu när man har kollat runt på alla andra ställen så är ju det billigt. Det blir nog att köpa där, vi ska gå dit på onsdag så får vi se.

Igår var det bara en lugn dag, vi gick och hälsade på Nettan och Kevin med familj en stund på eftermiddagen, hon fyllde ju visst år så vi blev bjuden på tårta :p Jag visste inte det så det var ju lite pinsamt o inte komma med någonting :p men men, de gjorde inget =)

Emilia fick bada när vi kom hem och efter badet fick hon välling i min famn när vi satt i soffan och kollade på tv och hon somnade, hon fick sitta/ligga hos mig en stund sen la jag henne i sängen.
Jag och mamma/mormor kollade på 'Robinson' och 'Wallander', efter det blev det sängen.

Emilia vaknade vid 3 tiden inatt och ville ha välling, och hon har sån fruktansvärd hosta så inatt efter vällingen så spydde hon. =/ Stackarn. Inte kul och hosta tills man spyr. :(

Vi klev upp strax före kl 10 idag så vi hade sovmorgon idag :p
Fint väder ute också, får se om vi går ut på en promenad senare.
Emilia har 38 graders feber (Igen) så jag vet inte om det är så bra att vara ute och flänga?! Vi får se hur det artar sig under dagen.

Nu har jag annat och göra, vi ses.
Hej Hej!


*

God morgon!

Hälsocentralen ringde upp igår och jag förklarade problemet med min hals, dom sa att det bara var nå bakterier efter förkylningen o att det försvinner av sig själv, och det gjorde det. Igår på eftermiddagen och kvällen kännde jag inte av något i halsen och det var så skööönt. =) Emilia var övertrött igår kväll så det var jättesvårt o få henne att koppla av o sova men tillslut somnade tösen iaf. Jag hade ställt kl på 7:40 idag för vi skulle inte vara på dagis förns kl 9. Emilia vaknade kl 7 så då masade vi oss upp och så tog jag en dusch och så har jag sminkat mig. Emilia är på dagis just nu, hon ska vara där till 11:30 idag, hon ska äta o sånt. Efter dagis ska vi ta oss en vända till valbo och shoppa lite, om vi hittar något  men det gör vi nog ;p

Nu ska jag återgå och njuta av 'friheten' en stund ;) hehe.

Puss och hej!


Sömnlös natt

God morgon!

Natten igår var ingen höjdare, Emilia sov men jag kunde inte sova för jag har nå störmoment i halsen. Det känns typ som att jag har en ärta i halsmandeln, jag var och pillade och klämmde på den hela natten och jag fick bort lite såna där vit/gula klumpar som stinker bajs. Fy fan! Jag fick spy på kuppen också bara för att jag pillade och fick kräkreflex.
Jag gick och duschade kl 3 och sminkade mig, det är ju fullt normalt o duscha o sminka sig mitt i natten :p Vid 4:30 la jag mig ner och somnade en liten stund iaf tills kl ringde kl 7.
Vi gick till dagis och efter det gick vi till mamma/mormor och sen åkte vi ner på stan och shoppade lite.
Jag köpte 2 par byxor, en tunika och en kollegetröja till Emilia. Hon fick även en boll och 3st tavlor. =)
Jag köpte bara nödvändiga saker såsom våtservetter osv.
Jenny kom och lekte med oss en stund på eftermiddagen/kvällen igår men hon blev inte kvar så länge för både jag och lillan var jättetrötta, jag trodde inte jag skulle få sova för halsjäveln men jag måste ha somnat av ren utmattning.

Idag klev vi upp strax före 7:30 och så gick vi till dagis till 8:30, jag sitter hemma hos mamma/mormor nu. Jag har lämnat Emilia på dagis och skulle komma tillbaka om 1 timme, dvs vid 10 - strax efter.
Man är lite nervös och pirrig i magen men det går nog bra, annars ringer dom :)

Jag har ringt hälsocentralen och dom skulle ringa upp strax efter 10, får se vad dom säger. Jag bör kanske ta ett halsprov eftersom skiten inte försvinner. =/
Inte nog med mina krämpor så har mamma/mormor bihålsinflammation OCH ögoninflammation. Hejja Hejja vad bra det går för oss :p
Suck suck och åter suck!
Emilia är iaf bättre förutom snoret som rinner stup i ett men hon är ju iaf pigg och glad =)

Nu ska jag snart gå tillbaka till dagis.
Hej Hej!

Stressig morgon

God förmiddag!

Vi gick till dagis igår och det gick bra. Emilia var relativt pigg igår, hon fick dock lite feber på eftermiddagen men inte alls lika mkt som hon har haft dom andra dagarna.

Idag sov vi över, vi skulle vara på dagis kl 9 och jag vaknade 8:50. Stress stress. Jag ringde och sa att vi skulle bli lite sen så jag inte skulle behöva stressa ihjäl oss. Vi var på dagis 9:25 så vi blev ju inte så sena ändå :p
Jag lämnade Emilia en stund idag och det gick bra, jag smög iväg o satte mig i personalrummet. Vi ska göra samma sak imorgon sen på torsdag ska vi prova med att säga hejdå. :p

Idag vet jag inte vad vi ska göra, inget speciellt. Vi har iaf tvättstugan så det blir väl att tvätta tvätta o tvätta.
Imorgon efter dagis ska vi nog ta oss en vända ner på stan och gå runt och kika lite och kanske handla något skoj om man hittar något :p
Senare i veckan blir det nog en vända till valbo, handla på alla presentkorten man har fixat på alla gratissidor på internet :p Bra skit det där! Gratis är gott :)

Nu ska jag återgå till min snutta!

Puss och hej!

*

God eftermiddag!

Vi har sovit hos mamma/mormor i helgen och vi har vart sjuk hela bunten. Emilia hade 38,8 graders feber igår eftermiddag och nästan lika mkt idag på eftermiddagen =/ Pluttan. Hon har ingen feber under förmiddagarna, det kommer sig smygandes på mot eftermiddagarna/kvällarna. Natten till idag har vi iaf sovit rätt så bra, Emilia somnade sent igår - typ vid 22:40 tiden nångång, hon sov hela natten utan krångel och hon vaknade kl 6 och ville ha lite välling. Vi somnade om till kl 9. Jag känner mig/är piggare, jag har inge ont i halsen mera, jag är bara lite snorig och mest klen fortfarande men det är ju iaf på väg åt rätt håll. Sköönt. :p Vi får se hur lillan mår imorgon förmiddag om vi går till dagis eller inte men det ska nog inte vara några problem om vi har tur =)

Idag har det vart underbart väder men vi har inte satt foten utanför dörren :(

Nu ska jag fortsätta att kolla på bandyn - SAIK leder än så länge. =) Hejja Hejja!

Puss och hej!

Mardröm till natt!

Hej!

Natten har varit en mardröm precis lika som natten före, Emilia har vaknat ett antal ggr och krånglat pga näsan.
Vid 00 masade jag mig upp och hämtade nässugen (en sån där boll) och försökte suga lite ur hennes näsa, men den är ju värdelös - jag önskade att jag hade haft en sån där riktigt som man suger själv med, men nu har jag ingen sån men jag funderar starkt på att inhandla en. Klockan ringde 7:45 i morse för vi skulle till dagis, men vi höll oss hemma idag.
Jag känner mig som en överkörd räv, ont i halsen, ont i huvudet - känns som jag har lock i hela huvudet och är måttligt snorig. Emilia är också snorig + att hon har ögoninflammation. Jag har nog aldrig vart såhär lycklig! Eller inte :p
Jag vill bara att denna skit ska gå över nu. Det är 2:ndra dagen nu, och för min del brukar 2:ndra och 3:dje dagen vara värst, så jag hoppas verkligen det vänder snart.

Jag har faktiskt inget annat och skriva om för det händer inte så mkt om dagarna just nu, försöker ta alla tillfällen i akt och vila och när vi inte gör det så försöker jag underhålla och leka med Emilia så mkt jag orkar.

Men ni ska få sluta höra på mitt gnäll nu, nu kallar blöjbyte :p

Hej Hej!

Andra inskolningsdagen

God förmiddag!

Vi kom hem från dagis för typ 1 timme sedan. Andra inskolningsdagen idag, det går bra än så länge.
Vi har båda två sovit som två krattor inatt, Emilia är så himla snorig och likaså jag. Jag har åkt på förkylningshelvete, tjock i halsen, snorig och ont i musklerna =/ Emilia vet jag däremot inte om hon är förkyld eller om det är fler tänder på G.
Dom sa på dagis att lite snor inte gör någonting för nästan alla gick och snorade hela tiden och det var svårt att komma ifrån. Jag försökte hålla mig lite vid sidan om så jag inte smittar de andra barnen.
Jag ska ta alla tillfällen i akt och vila, det behöver jag och min kropp nu :p

Jag orkar inte skriva mer nu, min hjärna fungerar inte riktigt som den ska känner jag. :p

Hej Hej!

Inskolning imorgon

God morgon - eller god eftermiddag är det ju ;p Vi vaknade för en stund sen från våran eftermiddagslur.

Igår somnade Emilia strax före kl 20 för ovanlighetens skull :p Det var faktiskt mkt skönt att ha tid för sig själv - ladda upp batterierna lite, jag satt ensam framför tv:n och befattade mig inte ens i o sätta på datorn. Jag kollade på 'Familjen annorlunda och Spårlöst'.
Efter dom programmen satte jag dock på datorn en snabbis och sen blev det sängen =)

Det blev uppstigning vid 8 tiden, vi busade och gjorde oss klara och sen vid 10 knallade vi ner till mamma/mormor och väckte upp henne :p hihi.
Jävla snö helvetes väder igen, det som var så fint igår när solen sken och snön började töa - men det var ju inte långvarigt. Så himla less och irriterad på denna snö nu!

Imorgon är det första inskolningsdagen, vi ska dit till 9. Får se hur det går då men det ska nog gå bra. Hoppas jag :)

Hejdå!

Envis liten tjej!

Tjohejsan!

På lördagen sov vi som sagt kvar hos mamma, jag skulle flytta över lillan till resesängen men då vaknade hon och protesterade. Jag la tillbaka henne i mamma/mormors säng och gjorde ordning välling så att hon skulle somna om men det gjorde hon inte :p Jag bytte blöja och krånglade av och på med pyjamasen o allt :p kl 2 somnade hon om och då fick jag äntligen sova :p Vi vaknade vid 10 dagen efter.
Vi gjorde inte så mkt igår, inget märkbart iaf.

Emilia somnade inte förns 22:30 igår, ändå hade hon inte sovit middag nå sent så jag trodde hon skulle somna tidigt. Jag försökte fera ggr men hon bara busade och vägrade sova. När jag sa till henne på skarpen bara skrattade hon åt mig och då har jag själv så svårt o hålla mig för skratt :)
När hon hade somnat var kl så mkt så då gjorde jag också kväller.

Nu är vi hos mamma/mormor och vi ska laga mat strax - kycklingfilé och ris med currysås :) Gott!
Mamma/mormor plockar och packar för hon ska flytta till en 2:a.
Nu står hon och betalar för en 3:a och det är ju lite onödigt när inte det 3:dje rummet används samt att gräsplätten får användas några veckor per år bara :p Den nya lägenheten blir bara i huset bredvid så det är fortfarande i samma kvarter. =)

Nu ska jag ge mamma/mormor en hjälpande hand och passa mitt busfrö som klättrar i soffan. :p

Puss och hej!

Klagosång hela dagen lång!

God kväll!

Igår på förmiddagen gjorde vi inte så jättemkt, vi tog en promenad till apoteket o affären bara.
Emilia sov på eftermiddagen och de blev rätt så sent. Hon sov till kl 18 så hon blev vaken till 22:30 ungefär. Jag och mamma/mormor fixade ögonbrynen med vax och färg och så färgade vi håret. Skönt, man hade ju en skaplig utväxt :p
Det blev sängläge efter kl 00, lagomt trött men kunde inte somna på engång och så började mamma/mormor koka ägg och åt en nattmacka. haha. Jag var också lite småhungrig men jag orkade inte göra ordning nått så jag la mig ist och somnade efter en stund. Jag vaknade till några ggr inatt av att mamma/mormor pusta o gnällde lite på Emilia, hon vrider, vänder och flänger runt i sängen så hon inte kan sova :p Hon är så rädd att hon ska lägga sig på henne. Men vid 4 tiden hade hon somnat sa hon. haha.
Vi har en resesäng till lillan så hon får nog sova där så att stackars mormor kan sova ;) hihi.

Chefen från jobbet ringde också och pratade om sommarjobb och det lät lovande =) Skönt och ha det klart så man slipper tänka mer på det, hon skulle höra av sig igen lite närmare så man kan ju hoppas på det bästa då! Vi kom även in på timvikarie, jag sa att jag kunde skriva upp mig igen så vi får väl se om dom ringer något om ett par veckor då för jag ska ju skola in lillan på dagis först.

Idag blev det uppstigning kl 8, hade hoppats på lite sovmorgon eftersom lillan somnade så sent igår men det fick jag drömma om :p Den här dagen har vart extremt jobbig, Emilia har vart så himla pipig och gnällig idag så ni kan inte ana.
Klagosång på högsta nivå! Hon sov ett par timmar på eftermiddagen o vaknade 15:30, jag somnade också en stund. Jag trodde hon skulle vara på lite bättre humör när hon vaknade men nej, inte det heller.
Inte nog med hennes sång så är hon så himla intensiv, hon klänger, flänger och ska ha min uppmärksamhet nästan hela tiden. Det tär på krafterna, ibland känner jag mig som en superwoman - eller jag tror väl att jag gör det.
Jag är ju ensamstående och är mamma på heltid, 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan bortsett från dom gångerna jag går ut och är barnledig vilket inte blir så ofta, sen blir det väl inte 24 timmar om dygnet när lillan börjar dagis :p Men ibland kan det bli lite för mkt och kan kännas lite jobbigt men jag är inte den som ber om hjälp eller om barnvakt. Jag vill göra och klara allt själv, jag vill inte visa mig svag, det är en dålig egenskap jag har. Alla föräldrar måste ju få ta hand om sig själv ibland för vare sig man är mamma eller pappa så är man ju förälder på heltid men man måste få vara barnledig ibland men jag känner mig besvärlig och dum om jag frågar om hjälp eller barnvakt. Men jag måste försöka förstå att jag inte är svag bara för att jag ber om hjälp eller om någon kan ta Emilia en stund, jag måste nog byta ut tankebanorna där. Är det någon som känner igen sig?
Mamma/mormor finns ju med i bilden nästan hela tiden och det är ju bra, men det blir ju lika intensivt och jobbigt för henne som det blir för mig så jag vill liksom inte bara lasta över Emilia till henne så att jag får ha tid för mig själv, det kanske hon också behöver. Det enda hon inte gör är ju typ att kliva upp på morgonen, nattningen, matningen o blöjbyten osv men vi är ju med varandra hela dagarna ändå, från morgon till sen eftermíddag eller kväll. Jag ska inte säga att hon aldrig hjälper mig med sysslorna för det gör hon, senast idag nattade hon lillan =) Det tackar jag för!
Hoppas det inte misstolkas att hon aldrig hjälper mig för det gör hon, men likadär så vill jag gärna göra allt själv och inte ta emot eller be om hjälp dom gångerna jag skulle behöva, men jag ska inte säga att det aldrig händer för det gör det ju :p hihi.
Nu har det vart lite klagosång från min sida med, hoppas det inte är någon som missförstår mig. Jag älskar Emilia och hon är underbar, men ibland blir det lite jobbigt och bägaren kan rinna över och så är det för alla vad det än gäller.


Nu ska jag återgå till tv:n, nu har jag missat en del av 'Wallander' bara för att jag sitter här och leker gnällspik =)

Puss och kram!

Ögonmottagningen

God dag!

Igår var vi in till Gävle till ögonmottagningen med lillan, BVC sköterskorna anser att hon skelar lite på sitt vänstra öga.
Först fick vi gå in till en sköterska och hon tittade lite och gav Emilia ögondroppar som skulle värka i 40 min, efter det fick vi komma in till farbror doktorn och undersöka ännu mer. Det var inte populärt hos Emilia, så liten men stark som tusan!
Arg och frustrerad som bara den, doktorn fick hämta sköterskan som fick hjälpa oss. Jag fick försöka blåhålla Emilia samtidigt som sköterskan fick hålla hennes huvud och doktorn titta med massa grejer som jag inte har en aning om vad det var. Dom kom iaf fram till att hon kanske skelar lite på vänstra öga, men dom vet inte helt säkert. Det kan vara för att hon är lite bred över näsan och har ett extra hudväck vid ögat eller vad dom surrade om. Om hon skelar så är det ej mkt och nästan inte märkbart. Vi ska tillbaka om 2 månader igen.

Idag är det en sån där rolig tvättardag, men tur är väl att mamma/mormor finns som sköter det mesta ;) haha.
Än så länge har vi inte gjort så mkt mer än att gått till affären och sen ätit lunch. Vi får se vad resten av dagen bjuder på.

Emilia har lärt sig att klättra upp i soffan nu så nu får man typ springa och jaga henne hela tiden och det tycker ju hon är skitkul :p Hon försöker ta sig upp i sängen men den är lite för hög än så där kommer hon inte upp och då blir hon skit sur.
Hon går allt mer och mer och det är så roligt o se hur hon stapplar fram :) haha. Så go min plutta!

Nu har jag inte så mkt mer och skriva tror jag, så jag återkommer väl kanske imorgon. =)

Puss och kram!

Kalaset och dagarna som gått!

God eftermiddag!

Jag får ursäkta den dåliga uppdateringen, jag ska ta mig i kragen nu och kludda ihop några rader om dagarna som gått.

Torsdag: Hade vi 1-års kalas för lillgumman, det kom rätt så mkt folk och vi fikade och öppnade fina presenter osv osv.
De var: Mormor och morfar, farmor och farfar, Jenny, Elin - Christopher och Linnéa, Nettan - Amanda - Matilda och Kevin, Kattis och Lasse och mamma/mormor som kom. Fullt hus och mkt stoj och stim :p Mot kvällskvisten var man helt utmattad och slut av dagen, pappa/morfar kom på kvällen och grattade lillan, Lena kunde ej komma för hon hade bältros. =/ ucha ush.

Jag har antecknat på en lapp vad gumman fick, men jag har den inte tillgänglig just nu så jag får försöka minnas ändå, om jag glömmer något så får jag be om ursäkt för det :p

Följande saker fick hon av dom personer jag nämt ovan:

1 Pyjamas
Ett par trosor
1 Dammsugare
2 Tunikor
2 st presentkort på Lindex
4 el 5 gosedjur. Björn, Lejon, Hund osv.
1 Mugg
1 Fleecetröja
1 set med tunkia och byxor
2 st kollageset - Lila och Rosa
1 Boll
Ett kök






Tack för alla fina presenter! /Emilia =)


Ja som sagt, efter en fartfylld dag så blev det sängen tidigt denna kväll. Jag och lillan la oss nog redan vid 20:30. ;)
Jag somnade dock inte på engång, jag låg väl iaf vaken till 22:30 nångång. Jag vaknade till vid 1 tiden och mådde illa och fick masa mig upp till toaletten och hulka lite, men det kom ytters ytters lite. Tillbaka till sängen och somnade om som en stock. =)

Fredag: Kommer inte riktigt ihåg när det blev uppstigning, kan gissa på 7 eller 7:30 för den tiden har det vart som senaste veckorna :p
Vi gjorde oss ordning och väntade på att klockan skulle gå, vi promenerade ner till mamma/mormor till 10 tiden och där satte jag mig vid datorn och betalade massa roliga räkningar, eller inte. Efter ett tag gick vi till affären och handlade och tillbaka hem o gjorde lite mat. Efter 15 tiden kom Bror/Morbror och Jenny och firade lillan.
Emilia fick en overall till nästa år. =) Det tackar man för! :p

Presenterna hon fick var:

Bokstäver i trä (E, M , I , L , I , A)
Målarfärg och pensel
2 st tröjor
1 Morgonrock
2 st böcker
1 par vantar


Tack för dom fina presenterna! /Emilia =)


På kvällen tog vi det bara lugnt, mamma/mormor gjorde oss sällskap.

Lördag: Spendreade vi hemma hos mamma/mormor, vi fick inget besök då och vi tog det bara lugnt och gjorde inget speciellt. Vi sov kvar hos mamma/mormor, på kvällen kollade vi på 'Melodifestivalen' och efter det nattade jag lillan, hon somnade vid 22. Jag och mamma/mormor kollade på 'Wallander' sen la jag mig och sov.

Söndag: Emilia vaknade kl 8, vi gick upp och lekte och kollade på 'Vasaloppet'. Mamma/mormor kom upp strax vid 10. Vid 11 gick vi till affären och handlade lite och sen tillbaka hem. Vid 14 tiden tror jag det var så kom Frida och Marie på besök. När dom hade åkt så knallade vi ner till Elin och Linnéa.
Vi har inte gjort så mkt idag, jag är trött och känner mig slut som människa. :p Förkylningen sitter fortfarande i, men inte så mkt.
Jag och Elin håller på att sluta röka, ojoj vad svårt det är. Men än så länge så går det rätt så bra! Första dagen idag så vi får väl se hur det går. Önska oss lycka till! :p hehe.

Vi tog oss ett kvällsbad tillsammans och efter det blev det kväller.
 Det blev kväller tidigt, trött och slut som människa! :p hehe.

Idag: Fick sovmorgon idag, lillen vaknade vid 9. Vi klädde oss och strax efter 10 begav vi oss ut och tog en promenad med Elin och Linnéa, efter promenaden följde vi med dom och lekte till lunch ungefär sen blev det att gå och hämta mamma/mormor och vidare till affären och handla lite. Vid 13:30 sov vi middag och det var så skönt. :p Vi vaknade igen vid 15:45 nångång tror ja. Vi har inte gjort så mkt idag, jag vet inte vad vi ska göra resten av dagen men det blir väl bara att busa och leka.

Här bjuder jag på lite bilder från kalaset:

Mamma/mormor gör tårtor!
   

Såhär blev tårtorna, den sista har dock jag dekorerat och det syns ;p haha.
   
Emilia öppnar sina 'morgon presenter' som hon fick av mig och mamma/mormor. Även paketet som hon fick av Sara, Alva och Daniel.
     
   

Nu är det fikadags!

     

Jag slänger in en bild på Emilias skor och overall som hon har fått:

 

 
Jag skulle skriva några rader men det blev visst många :p
Men nu ska jag sluta, haha.
Hejdå!

RSS 2.0